Atompai wint grandioos verkiezing Politiebond
17 Jul 2021, 00:27
foto
Tijdens het tellen van de stemmen nam lijst 4, getrokken door Mielando Atompai, meteen de leiding. Hij heeft deze ook met grote voorsprong behouden. (Foto's: René Gompers)


Mielando Atompai (30) heeft de verkiezing van de Surinaamse Politiebond (SPB) zojuist overtuigend gewonnen. Hij is secretaris in het zittende bestuur. Voorzitter Raoul Hellings heeft zich niet herkiesbaar gesteld. Hij is gekozen als bestuurslid van de Politie Sportcentrale, waar aanvoerder Sergio Gentle (penningmeester SPB) groots gewonnen heeft. Bij deze verkiezing is aangetoond dat de Vernieuwingsbeweging enorm draagvlak heeft binnen het Korps Politie Suriname. Het verkiezingsproces, onder leiding van Rudy Steinberg, is professioneel opgezet en heel transparant geweest. De uitslag werd digitaal bijgehouden en geturfd op een bord.

De uitslag van de verkiezing bij de SPB ziet er als volgt uit:
Lijst 1  Biervliet, Lothar: 40
Lijst 2 Anantoewe, Jacobus: 163
Lijst 3 Rozenblad, Johan: 191
Lijst 4 Atompai, Mielando: 947
Lijst 5 Koelfat, Sharveen: 57

Al vóór de telling begon, waren er hoge verwachtingen. Atompai verkeerde al in een feeststemming tijdens de verkiezing van het bestuur van de Politie Sportcentrale. Daar heeft collega Gentle overtuigend gewonnen. Zijn lijst kreeg zelfs twee stemmen meer dan alle vier andere lijsten bij elkaar. De verwachting was dat Atompai ook met een grote voorsprong zou winnen.

Uittredend voorzitter Raoul Hellings en aankomend voorzitter Mielando Atompai in extase.

Tijdens de telling was het vrij rustig op het terrein. "A cd fasi noh?" werd er gegrapt toen er weer "Lijst 4, Atompai!" werd geroepen. "Dit is wel eentonig," merkte de kandidaat lachend op. Hij kan moeilijk zijn enthousiasme inhouden. Felicitaties werden alvast in ontvangst genomen. Hij heeft de vier overige kandidaat-besturen ver achter zich gelaten.

Het promo-team onder leiding van Marleen Cameron (l) zet de champagne koud.

Het nieuwe SPB-bestuur bestaat uit voorzitter Atompai, secretaris Revelino Eijk, penningmeester Marjorie Peer, commissaris Sergio Gesrooh en leden Vikash Ghiraw, Yuiasa Branche en Sandhia Boedhoe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May