Surinamers met groot geldbedrag aangehouden op Aruba
15 Jul 2021, 02:00
foto
De Arubaanse politie (Afpakteam) neemt de koffers van de 4 Surinamers in beslag. Zij zijn eveneens aangehouden. (Foto: 240ra.com)


Mensen die woensdagavond via Aruba naar Miami zouden afreizen met Surinam Airways (SLM), hebben dubbel pech, net als de luchtvaartmaatschappij. De dinsdag gestrande vlucht van de SLM op Aruba, uitgevoerd door World Atlantic, is door een incident woensdag te laat vertrokken. Bij het inchecken bleek dat vier passagiers die samen reisden, ruim US$ 185.000 bij zich hadden. De Arubaanse politie (Afpakteam) heeft de Surinamers aangehouden. De koffers moesten van boord worden gehaald.

Het gestrande toestel kwam woensdagavond verlaat op de Johan Adolf Pengel luchthaven aan. Aangezien de luchthaven op Aruba in de nacht gesloten is, kon de vlucht niet worden uitgevoerd. Een passagier die zou vertrekken, zegt aan Starnieuws dat de vlucht nu donderdagmiddag zal worden uitgevoerd. Iedereen die al op de luchthaven was, moest weer terugkeren. Tot tweemaal toe is deze vlucht vertraagd.

De PY462 uit Miami/Aruba met 114 passagiers aan boord, had een technisch mankement dinsdag. De passagiers moesten ondergebracht worden in hotels op Aruba. Woensdag was het probleem met de kist opgelost. De mensen moesten opnieuw ingecheckt worden. Daar werd het grote geldbedrag ontdekt. Vermoedelijk is vanuit Suriname euro's vervoerd naar Miami om deze in te wisselen voor US-dollars.

Doorgaans stappen de passagiers niet uit op Aruba. Het toestel landt in Aruba voor een korte tussenstop. Nu er een probleem was met het vliegtuig, moesten de mensen in hotels ondergebracht worden. Om de reis te vervolgen, moet er ingecheckt worden. De politie van Aruba onderzoekt van waar het geld afkomstig is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May