Camerabeelden inbraak commissariaat in rechtszaal bekeken
15 Jul 2021, 05:47
foto


Uit de bezichtigde camerabeelden van de inbraak bij het commissariaat Paramaribo Noord-Oost in de rechtszaal, bleek woensdag hoe twee mannen ongeveer SRD 500.000 hebben gestolen. Maughly B., die samen met Stefano Z., Theresio L. en Akiem H. in de beklaagdenbank zat, heeft bekend dat hij een van de inbrekers op de beelden is.

Maughly B. heeft verklaard dat een andere man samen met hem was en niet Akiem H. Gedurende het politioneel onderzoek noemde hij Akiem H. als zijn kompaan. Ter terechtzitting zei Maughly B., die rechtsbijstand krijgt van advocaat Therese Roos, dat Akiem H. niet samen met hem was. Uit de beelden komt naar voren dat twee mannen in de kantoorruimte van districtscommissaris Ricardo Bhola gingen. Zij namen het geld en gebruikten de Surinaamse vlag om het geld daarin te wikkelen.

In deze zaak werd Theresio L. in beeld gebracht toen een telefoon in de kantoorruimte van de dc werd gevonden. Die telefoon zou van een van de inbrekers zijn geweest. Met dat toestel was gebeld naar Theresio L.

Verder zijn ook Stefano Z. en een andere man in beeld. Zij waren bij een auto die ingezet zou zijn om de inbrekers te vervoeren. De auto is herkend als die van de ex-vriendin van Stefano Z.

Rechter Maureen Dayala heeft het verzoek afgewezen om Stefano Z. en Theresio L. voorlopig in vrijheid te stellen. Advocaat Radjesh Bhoewar vond het niet noodzakelijk Stefano Z. langer aan te houden, maar officier van justitie Mirella van Dijk zegt dat de verdachte is herkend.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May