19 personen uit Boven-Suriname gevaccineerd tegen Covid-19
12 Jul 2021, 17:15
foto


Het startsein voor vaccinatie activiteiten in de regio Boven-Suriname is afgelopen week in de krutuoso van Botopasi in het ressort Debike gegeven. De Medische Zending (MZ) heeft bij deze gelegenheid 19 personen gevaccineerd. Twee leden van het traditioneel gezag van Botopasi, kapitein Ronald Eduards en kapitein Harvey Amania, gaven alvast ook het goede voorbeeld en lieten zich inenten.

Eduards en Amania zijn zich bewust van het leed dat het Covid-19 virus met zich meebrengt en hoe dit virus hun gemeenschap heeft getroffen, zegt de voorlichting van de MZ. Door middel van het vaccin willen zij zichzelf beschermen tegen ernstige ziekte. Zij hopen dat hiermee de bewustwording onder hun gemeenschap op gang zal komen.

Onder de 19 personen die zich lieten vaccineren bevindt zich MZ-personeel van de omliggende poliklinieken; 4 medewerkers kregen hun eerste prik en 3 hun tweede. Een gepensioneerde van de organisatie liet zich ook vaccineren.

De vaccinatie activiteiten in het binnenland zijn geheel afhankelijk van de bereidwilligheid van de gemeenschap. De mensen krijgen voortdurend de juiste informatie en de personen, die bereid zijn het vaccin te nemen worden geregistreerd, waarna er op basis van het aantal geregistreerden een vaccinatiedatum wordt gepland, legt de MZ het proces uit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May