Golden Cup: VS en Mexico favorieten
11 Jul 2021, 04:49
foto


Met de finalewedstrijd van Copa America gisteravond en het finale duel tussen Engeland en Italie in het EK-toernooi 2021 vanmiddag komt een einde aan de twee grote voetbaltoernooien die voetbalfans meer dan een maand hebben bezig gehouden. En terwijl Argentinië de Copa America winnaar is, moet vanmiddag de nieuwe Europese kampioen bekend zijn.

Voetbalfans hoeven niet te treuren omdat de Concacaf Gold Cup direct begint. Curaçao dat het gisteravond zou opnemen tegen El Salvador doet niet meer mee, omdat enkele spelers en stafleden van de ploeg zijn besmet met het coronavirus. Bondscoach Patrick Kluivert kon geen representatief team samenstellen, omdat ook veel negatief geteste spelers in quarantaine moesten.

Groep A: Mexico, El Salvador, Curaçao, Trinidad & Tobago

Mexico is de absolute favoriet in deze groep. Nadat de bondscoach eerder  de Concacaf Nations League-finale van de VS verloor, was Gerardo Martino gemotiveerd genoeg om een ​​bijna volledige ploeg te presenteren, ondanks een zware werklast deze maanden, waaronder de komende WK-kwalificatiewedstrijden en de Olympische Spelen voor zijn U23 ploeg.

Groep B: Verenigde Staten, Canada, Martinique, Haïti

De Amerikaanse manager Gregg Berhalter heeft zich tot het uiterste ingespannen om te zeggen dat zijn Gold Cup-selectie geen B-team is, maar aangezien veel van zijn beste spelers na lange clubseizoenen rust krijgen, is dat in wezen wat het is. En toch blijft de VS de favoriet om als beste uit de bus te komen in Groep B.

Berhalter heeft ook duidelijk gemaakt dat het zijn doel is om het toernooi te winnen. Gezien de kracht van het team van Mexico, bestaat er een kans die wens niet zal uitkomen. De Amerikaanse ploeg is echter buitengewoon gemotiveerd om te laten zien dat ze erbij moeten horen wanneer het team opnieuw bijeenkomt voor de WK-kwalificatie in september.

Groep C: Costa Rica, Jamaica, Suriname, Guadeloupe

Costa Rica zal standaard als favoriet deelnemen in Groep C, maar ze zullen dit doen ondanks het feit dat ze een reeks van 11 overwinningen zonder winst hebben behaald die dateert uit november 2019. In de Concacaf Nations League vorige maand, verloor de Ticos tweemaal na strafschoppen - van Mexico in de halve finale en Honduras in de wedstrijd om de derde plaats - voordat een 4-0-verlies tegen de Verenigde Staten uiteindelijk manager Ronald Gonzalez zijn baan kostte.

Een run naar de halve finale van de Gold Cup is redelijk, en alles daarbuiten zou een verbetering van de recente vorm vereisen.

Groep D: Honduras, Panama, Grenada, Qatar
Honduras, gerangschikt als 67e op de FIFA-ranglijst, zal naar verwachting groep D aanvoeren die ook Panama, Grenada en de gasten Qatar omvat. Met een ervaren verdediging onder leiding van de 38-jarige Maynor Figueroa en de altijd gevaarlijke Alberth Elis in de aanval, zou Los Catrachos niet alleen de groep moeten winnen, maar ook meer dan in staat zijn om een ​​van de grote favorieten te verslaan in de knock-outrondes, zoals ze bijna deden tegen de Verenigde Staten in de halve finales van de Nations League.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May