Reactie op PALU: Agrarische sector, prioriteit nu
10 Jul 2021, 11:36
foto


Ik ben het eens met de PALU dat de agrarische sector tot een van de prioriteiten van beleid gemaakt moet worden en wel nu, niet morgen! Ook eens met het feit dat, als we te lang op de huidige voet doorgaan er straks nauwelijks nog iets van die agrarische sector over zal zijn.

Ik ben het helemaal niet eens met de PALU wanneer zij een politieke kleur wil geven aan het artikel om opeenvolgende regeringen, maar ook de huidige regering verantwoordelijk te willen stellen voor de achteruitgang van de agrarische sector.

Van de PALU is alom bekend de vereniging van de 52 landbouw ingenieurs te zijn. Allemaal afgestudeerde ingenieurs van de Universiteit van Landbouw Wageningen, Nederland. Ook is bekend van de PALU dat zij in de jaren 80 vaker het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij onder haar beheer heeft gehad. Recentelijk nog heeft de PALU geparticipeerd in de regering Bouterse van 2010 tot 2015.

Door de stelling van PALU in het artikel dat "maar door gebrek aan visie en het ontbreken van daadkracht de agrarische sector 'ook' onder deze regering verder kapot gaat" geeft de PALU toe dat zij ook verantwoordelijk is voor het kapot gaan van de totale agrarische sector in Suriname.

De PALU zou als de vereniging van de 52 landbouw ingenieurs mij als jonge landbouwer in de Uitkijkpolder, beter
kunnen aangeven hoe het mogelijk is geweest dat in een land met zo weinig mensen en een zo hoog ontwikkeld Agrarisch kader, bijna alles op het gebied van de agrarische sector kapot is gegaan, m.n. van landbouwonderzoek tot landbouwvoorlichting.

Met zoveel landbouwkader zouden wij nu letterlijk de vruchten moeten plukken.

Arvind Kowlesar
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May