Commissie moet nieuwe armoedegrens vaststellen
10 Jul 2021, 08:24
foto
Minister Rishma Kuldipsingh van AWJ in gesprek met de commissie die de nieuwe armoedegrens zal vaststellen. (Foto: Voorlichting AWJ)


De armoedegrens is achterhaald. Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft een commissie ingesteld om de nieuwe armoedegrens te bepalen. Hierdoor zal er inzicht verkregen worden in het aantal personen dat onder de armoedegrens leeft. Hiermee zal de regering aan de slag gaan door het sociaal beleid en programma’s te ontwikkelen en aan te passen. Getracht zal worden om personen die in armoede zijn geraakt of leven, een betere inkomens- en bestaanszekerheid te bieden.

De commissie is belast met het opstellen van een plan van aanpak met activiteiten en werkprogramma’s en de behorende begroting. Het definiëren van de relevante begrippen, zodat iedereen weet waarover er wordt gesproken. Het bestuderen en becommentariëren en eventueel updaten van het conceptrapport 'Armoedegrens Suriname'. Het verzamelen van nodige informatie voor het doen van voorstellen aan de regering over een nationale armoedegrens

De voorzitter van de commissie is Shoblinadebie Chotkan-Somai namens AWJ. De leden zijn: Saskia Donk (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Camille Bosk (Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie), Chanique Bipat (Regionale Ontwikkeling en Sport), Ashna Mahepal (Defensie), Rosita Woodley-Sobhie (Institute for Graduate Studies and Research), Anjali D’Abreu-Kisoensingh (Financiën en Planning), Saskia Resosemito-Wallerlei (Stichting Planbureau Suriname), John Goedschalk (Vereniging van Economisten in Suriname). Als secretaris zal Xuxarra Hardajal functioneren, meldt Voorlichting AWJ.

Minister Kuldipsingh heeft aangegeven dat de huidige armoedegrens is achterhaald. Vanwege de economische crisis en de gevolgen van de Covid-19-pandemie wordt het voor mensen steeds moeilijker om rond te komen. Zij benadrukte dat er een dusdanige duurzame aanpak moet komen dat mensen in staat zullen zijn om deze moeilijke periode te kunnen overbruggen. Daarom is het belangrijk een nieuwe armoedegrens te bepalen. Het tegengaan van armoede zal middels een integrale aanpak van de overheid benaderd worden, waarbij meerdere ministeries een rol te vervullen hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May