'Bordo' zeer ontevreden over behandeling NIS
09 Jul 2021, 05:08
foto
Joël 'Bordo' Martinus, directeur NIS.


Joël 'Bordo' Martinus, directeur van het Nationaal Indoor Stadion (NIS), had besloten uit onvrede zijn functie neer te leggen. Hij krijgt geen middelen om de basisrekeningen zoals elektriciteit, water en onderhoud van gebouw en terrein te kunnen betalen. Nadat hij zijn bedankbrief geschreven had, is er een gesprek geweest door de leiding van het ministerie, waarna hij besloot terug te komen op zijn besluit.

"Ik ben al moe om alles uit eigen zak te betalen. Ik krijg niet genoeg ondersteuning en kan mijn werk niet doen", legt Martinus uit. Hij zegt in gesprek met Starnieuws dat hij niet van plan is op de bedeltoer te gaan om uitgaven te kunnen financieren. Er is ook behoorlijk geknipt in de begroting die hij heeft ingediend bij het ministerie. "Maar ik heb een goed gesprek gehad met minister Gracia Emanuël en directeur Gordon Touw Ngie Tjauw. Er zijn concrete toezeggingen gedaan voor een betere behandeling van NIS.

Het NIS is niet in staat om zelfstandig de kosten te dekken. Er is totaal geen ruimte voor investering en exploitatiekosten, zegt Martinus. "Als u ziet hoe het dak lekt. De hele vloer was onder water. Grote delen van het gebouw zijn aan vervanging toe", merkt de NIS-directeur op. Door de Covid-pandemie heeft de Anthony Nesty Sporthal meer dan een jaar geen inkomsten kunnen genereren.

Martinus hoopt dat hij nu wel de nodige medewerking zal krijgen. "Als dat niet gebeurt, zal ik niet eens een brief meer schrijven. Ik heb veel plannen met NIS, maar dan moet ik wel de steun krijgen," betoogt Martinus. Hij heeft wel een goed gevoel dat zaken nu serieus zullen worden aangepakt. Dat was ook een reden voor hem om zijn bedankbrief in te trekken.  
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May