Directie 's Lands Hospitaal sleept bond voor de rechter
06 Jul 2021, 15:36
foto


De directie van 's Lands Hospitaal heeft de bond voor het gerecht gedaagd. De spoedzaak dient vanavond om 18.00 uur. Directeur Dayasankar Mathoera zegt aan Starnieuws dat het ziekenhuis zwaar onderbezet is. Er is voor geen enkele afdeling dispensatie verleend. Dit is een inhumane daad.

Pas om half 12 is de leiding van het ziekenhuis op de hoogte gesteld van de staking, bij navraag. Mathoera heeft bondsvoorzitter Imro Edam om een respijt van 24 tot 48 uur gevraagd omdat er gesproken wordt met de regering over de eisen van de bond.

Volgens Edam is dit het besluit van de algemene ledenvergadering. Hij kan er niets aan doen. De directie vindt dat de bondsvoorzitter leiderschap had moeten tonen. Zo een abrupte staking is zeer onverantwoord, ook gezien de heersende Covid-pandemie.

Mathoera voert aan dat de situatie heel ernstig is. "Zelfs de keuken is dicht. Ik kan Ic-patiënten niet elders onderbrengen, want overal is vol. Er is op dit moment nog geen oplossing", merkt hij op. De inzet van de directie bij het kort geding is dat het werk per direct wordt hervat.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May