SLM zegt 'sorry' voor ongerief op regionale vlucht
05 Jul 2021, 22:41
foto


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) verontschuldigt zich voor ongerief dat passagiers hebben ondervonden op de eerste vlucht met World Atlantic Airlines, de vorige week. Op deze vlucht Paramaribo-Aruba-Miami v.v. hebben zich enkele zaken voorgedaan die hebben geleid tot vertraging en onvrede bij de passagiers.

Surinam Airways zegt in een persbericht de geluiden opgevangen te hebben en heeft onmiddellijk een onderzoek
hiernaar ingesteld. Gebleken is dat de airco unit aan boord defect was, wat de lange stop op Aruba onplezierig heeft gemaakt. Daarnaast was er voor passagiers, vanwege de huidige 'Covid regels', een aangepaste Inflight Service, hetgeen inhoudt dat passagiers niet voorzien zijn van maaltijden tijdens deze vlucht. Passagiers zijn vóór de vlucht wel op de hoogte gesteld hiervan.

Besloten is dat de standaard Surinam Airways inflight service weer aan passagiers zal worden aangeboden. De SLM betreurt voornoemde gang van zaken ten zeerste en biedt haar welgemeende verontschuldigingen aan voor het ontstane ongerief. Het bedrijf verzekert passagiers dat het zijn uiterste best zal blijven doen om de beste service te blijven bieden aan passagiers.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May