Satca: Ledenvergadering zal standpunt innemen
05 Jul 2021, 00:58
foto


(Aangeboden)

Je kunt sommige mensen voor de gek houden, maar je kunt niet alle mensen voor de gek houden. Reactie op artikel 'Jubithana onaangenaam verrast met aankondiging actie Satca. De Satca is positief ingenomen met het mediabericht van minister Jubithana. Tot nog toe heeft deze geachte minister nooit een reactie op schrift kunnen sturen naar de Satca op de vele brieven van ons, dus was het mediabericht echt een primeurtje, dat we überhaupt iets tastbaars hebben mogen vernemen.

Echter zijn er wel wat tegenstrijdigheden die de Satca wil belichten. Zijn boodschap is in ieder geval duidelijk, de herwaardering voor de 39 luchtverkeersleiders en 14 assistent luchtverkeersleiders vindt hij te veel, voor een dienst die deviezen genereert. Echter is er wel geld uit de staatskas voor bedrijven die op verlies draaien en de hoge valuta
salarissen die daar in stand worden gehouden, welke uit staatsmiddelen gedaan moeten worden. Dit zijn verder beleids/politieke aangelegenheden en heeft de Satca er niets tegen, maar men moet wel eerlijk zijn en geen hypocrisie verkondigen.

De minister geeft dus namens de regering, met zijn bericht, nu ook publiekelijk aan niet mee te willen werken aan door Suriname geratificeerde conventies inzake de remuneratie van de luchtverkeersleiders. De geëiste bedragen zijn niet uit de lucht gegrepen. Volgens de geratificeerde conventies moeten luchtverkeersleiders minimaal evenveel als piloten verdienen. Wij hebben slechts een fractie daarvan gevraagd, omdat er verzocht was om rekening te houden met de crisis. Misschien moeten we onze eis nu bijstellen naar wat de regels voorschrijven.

Het bovengenoemde is bekend bij de minister, mocht hij de vele brieven van de Satca gelezen hebben. Verder gaat het niet in bij ons dat de minister spreekt van 'good speaking terms', als er niet eens ooit een reactie is op verscheidene verzoeken voor een reactie. Als hij $47.000 uitgeeft aan een training door een buitenlands bedrijf, dat lokaal goedkoper kon geschieden, en de bond hem dit ruim tevoren geadviseerd heeft, en hij het toch doordrukt. Verder krijgen de leden plots een schrijven dat de training met 'eigen laptop' bijgewoond dient te worden. Moeten we massaal onze huishouding een paar maanden stopzetten, een laptop aanschaffen, om verplicht de training bij te kunnen wonen? De Luchtvaartdienst is niet eens meegenomen in die beslissing, terwijl het rechtstreeks hun aangaat.

Geen nood, het is een beleids/politieke aangelegenheid die de Satca verder met rust laat. Maar we verzoeken de minister om geen misinformatie de ether te doen ingaan dat men op 'goede speaking terms' is, terwijl er daar geen sprake van is. Verder vergeet de geachte minister in zijn relaas van FISO erbij te vermelden, dat er al een taskforce
van een jaar lang is geweest voor specifiek dit doel en nu wederom wil praten dat het breder aangekeken moet worden. Het voorwerk is er allang, het is slechts een kwestie dat men het niet wil toekennen en de richtlijnen aan hun laars lapt. Het standpunt van de regering heeft hij nu al kenbaar gemaakt, en het standpunt van de Satca en haar leden volgt na de ALV.

Jozef Khoesial
Voorzitter Satca
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May