25.000 euro garantstelling medische behandeling Wijdenbosch
04 Jul 2021, 19:11
foto
Minister Albert Ramdin tijdens de virtuele persconferentie zaterdag.


Om ex-president Jules Wijdenbosch te kunnen behandelen in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam moest 25.000 euro garant gestaan worden door het Staatsziekenfonds. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business & Internationale Samenwerking, zei gisteren op een persconferentie dat de regering reeds bezig is met betaling van achterstallige medische kosten in Nederland en Colombia. Het is niet zo dat pas toen Wijdenbosch behandeld moest worden, begonnen is met aflossen van schulden.

De afgelopen maanden is gebleken dat medische kosten die gemaakt zijn tijdens de vorige regering nog open staan. Het gaat om schulden die jaren geleden zijn opgebouwd. Dit is een vervelende situatie die aangetroffen is, legde de bewindsman uit.

Volgens Ramdin gaat het om miljoenen die openstaan voor behandelingen die gedaan zijn. Ook bij AMC zijn er schulden betaald door de regering, maar er zijn nog open posten. Deze moeten nog worden voldaan. Daarom moest worden garant gestaan voor de behandeling. Wijdenbosch is afgelopen week naar Nederland vertrokken voor behandeling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May