Waardering voor verpleegkundigen in Covid-zorg en IC
02 Jul 2021, 22:34
foto
Bryan Hoever (m) heeft de cheques aan de vertegenwoordigers van de verschillende ziekenhuizen overhandigd.


Verpleegkundigen die werkzaam zijn in de Covid-19 zorg en de Intensive Care, hebben dinsdag van Suriname Natural Stone Co NV, Moneyline en Speedwire Money Transfer NV tussen de SRD500 en SRD750 per persoon ontvangen. Ruim SRD450.000 is verdeeld onder 753 verpleegkundigen. Het is een persoonlijk ‘dankjewel’ zeggen de donateurs.

Het gaat om het Regionaal Ziekenhuis Wanica, het Academisch Ziekenhuis, het Diakonessen Ziekenhuis, het Mungra Medisch Centrum, s’ Lands Hospitaal en het Rooms Katholiek Ziekenhuis. Het aantal personen dat per ziekenhuis in aanmerking kwam, is door de Covid-afdelingen opgegeven.
 
Bryan Hoever, directeur van Suriname Natural Stone, gaf namens de drie bedrijven aan dat naast de noden in de ziekenhuizen zelf, vooral de mensen werkzaam “aan het bed” het erg zwaar hebben. “Ondanks de ernstige economische situatie waarin we allen verkeren, zijn dit de mensen die gigantisch overuren draaien om hun medemens te helpen. De verschillende rapportages vanuit de ziekenhuizen spreken voor zich. Wij wilden echt díe mensen tegemoetkomen.”

Hoever vertelt dat het Surinaams Bedrijfsleven al ondersteunt door via fondsen te helpen met materiaal dat nodig is de bestrijding van Covid-19. “Dit is nu voor elk een persoonlijk: Dank je wel!”, aldus Hoever. Medisch Directeur Fausia Poese van het Regionaal Ziekenhuis Wanica bedankte Hoever namens alle verpleegkundigen en gaf aan dat dit een motivatie is voor hen die dagelijks keihard werken in de ziekenhuizen om dit virus te bestrijden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May