Naarendorp: Zorginstellingen krijgen lumpsum over 2020
02 Jul 2021, 00:01
foto


De personeelsbonden bij het St. Vincentius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) hebben de solidariteitsoproep van de minister van Volksgezondheid begrepen. Maar om hun leden gerust te stellen, moesten de autoriteiten een gebaar naar de zorginstellingen maken. Afgesproken is dat het dienstjaar 2020 bij de drie instellingen wordt afgesloten met een lumpsum, terwijl de RGD volgens haar cao ook nog een eenmalige uitkering krijgt. Met de toezegging van de regeringsautoriteiten is de aangekondigde actie van vandaag opgeschort.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft de bonden gewezen op de precaire situatie die is ontstaan door de brand bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG). Het accent van de regering ligt op het voortzetten van het proces van vaccineren en het opvoeren daarvan. Er wordt nog opgemaakt wat er allemaal verloren is gegaan in de brand, waarbij de swab unit en exit screening afdelingen in rook zijn opgegaan. Er is ook schade aan documentatie van de units. Robby Naarendorp die de drie bonden leidt, zegt aan Starnieuws dat zij de boodschap hebben begrepen "vooral in deze tijd van de pandemie."

Hij heeft de bewindsman echter ook gewezen op de onrust in de zorgsector, waarbij er al maanden aan de weg wordt getimmerd voor verbetering, maar het personeel nog steeds met lege handen zit. De vakbondsman heeft benadrukt dat het niet zo eenvoudig is om de actie op te schorten. Ofschoon hij ervan uitgaat dat velen kunnen meegaan met de situatie die is ontstaan door de brand bij BOG, zijn er anderen die ervan uit gaan dat het dagelijks leven doorgaat. De bewindsman heeft ook de stelling van de vakbondsman begrepen.

Na onderhandelingen met de autoriteiten is afgesproken dat in de week van 15 juli de cao onderhandelingen van de drie organisaties worden voorgezet en afgerond. Partijen praten vanavond weer over de afhandeling van de toezeggingen die zijn gedaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May