151 jongeren krijgen training voor vinden betere baan
30 Jun 2021, 00:56
foto
President Chan Santokhi overhandigt lesmateriaal aan één van de cursisten, Gurlain Vyent. (Foto: AWJ)


151 cursisten uit Nickerie, Saramacca, Wanica en Paramaribo zullen gratis trainingen volgen die gefinancierd zijn door de de Caribbean Development Bank (CDB). President Chan Santokhi gaf het startsein gisteren bij Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO). Het doel van dit project is het versterken en bijbrengen van skills aan  voornamelijk werkloze jeugdigen om de kans voor het vinden van een baan te vergroten.

De trainingen worden verzorgd door de SAO, Stichting Productieve Werk Eenheden en de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre. Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken heeft aangegeven dat productieve en fatsoenlijke werk één van de prioriteiten is van de regering. Zij deelde mee dat het een prioriteit van haar geweest is om de vakscholen meer bekendheid te geven, meldt het ministerie. Op een creatieve wijze wordt met dit project de ontwikkeling en zelfredzaamheid van mensen op de arbeidsmarkt ter hand genomen.

President Santokhi heeft te kennen gegeven dat dit project stabilisatie zal brengen op de arbeidsmarkt. De trainingen zullen kennis, talent en vaardigheden ontwikkelen die de jongeren nodig hebben om succesvol te ondernemen of in aanmerking te komen voor een baan. Hij wil marktgericht beroepsonderwijs creëren zodat de markt goed gevoed kan worden met kader. Santokhi heeft aangegeven dat er mogelijkheden moeten zijn om de gewenste opleidingen af te ronden en daar staat dit project ook voor. De jongeren krijgen nu de gelegenheid om door te groeien tot ondernemers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May