Ondernemers op de vingers getikt voor prijsopdrijving
29 Jun 2021, 08:33
foto
Prijscontroleurs aan het werk. (Archieffoto/CDS)


Ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zijn bij controlewerkzaamheden de afgelopen periode in Paramaribo en Wanica, gestuit op diverse overtredingen. Op verschillende producten stond er geen prijs, terwijl weer andere te hoog waren geprijsd. De winkels waar er overtredingen zijn geconstateerd hebben een waarschuwing gehad.

Artikelen zoals bruine bonen in blik, uien, witte en bruine suiker, saucijsjes, brood, knoflook en zout hadden geen prijsaanduiding. De vergunninghouders kregen te horen dat zij onmiddellijk prijzen moesten aanbrengen. Onder andere babyvoeding van het merk Phosphatine en Zonnebloemolie van het merk Yonca werden tegen te hoge prijzen verkocht.

Aan de ondernemers is medegedeeld dat als er bij volgende controles, weer overtredingen worden geconstateerd, het ministerie over zal gaan tot het opleggen van sancties. Prijsopdrijving is een economisch delict en is bij wet strafbaar gesteld, benadrukt de Communicatie Dienst Suriname.

Door de Covid-19-maatregelen is het niet mogelijk om persoonlijk langs te lopen op het ministerie om klachten in te dienen. Consumenten kunnen klachten telefonisch indienen tussen maandag en vrijdag van 08:00 -15:00 via het verkort nummer 1940, 5978530915 (alleen Whatsapp berichten) en via het emailadres: klachten.unit@gmail.com.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May