Hakrinbank viert jaardag met nieuwe diensten
28 Jun 2021, 22:25
foto


Bij het 85-jarig bestaan van de bank op 28 juni, stelt de CEO van de Hakrinbank, Rafiek Sheorajpanday, dat de bijdrage van de Hakrinbank aan het gezond en veiliger maken van het bankwezen, zich vertaalt in het aanbieden van nieuwe diensten en producten zoals de Mope debit card. Vanaf vandaag is het mogelijk om met Mope geld over te maken en te ontvangen vanuit elke lokale bankrekening.

De nieuwste innovatie van de Hakrinbank is de transformatie van Mope naar een volwaardige betaalrekening. Ook kan er met de introductie van de Mope debit card betaald worden bij elk- POS-apparaat en gepind worden bij de ATM.  “Een efficiënt, veilig en modern betalingsverkeer is essentieel voor het faciliteren van economische activiteiten en het creëren van zakelijke kansen,” benadrukt Sheorajpanday.

De Hakrinbank schrijft in een persbericht dat het betrekken van zoveel mogelijk Surinamers bij het bankwezen, oftewel financial inclusion, een belangrijk aspect is van het gezond maken van de sector.: “Hoe meer landgenoten deelnemen aan het financieel verkeer, hoe gezonder en veiliger ons systeem wordt. Behalve dat we financial inclusion als thema hanteren voor dit jaar, wordt dat door ons ook doorvertaald in de nieuwe producten en diensten die we introduceren.”

Op 28 juni 1936 heeft de pionier Otto René Gottlieb Vervuurt, haar rechtsvoorganger, de stichting O.R.G. Vervuurts Banking Corporation opgericht. De aanleiding was de ervaring van Vervuurt dat hij als Surinaamse ondernemer nauwelijks toegang had tot het financieel systeem; in die tijd werd de financiële wereld gedomineerd door Nederlandse banken. Als antwoord daarop heeft hij de voorloper van de Hakrinbank, de ‘Vervuurts bank’ opgericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May