Santokhi: Genoeg vaccins om 75% bevolking te vaccineren
28 Jun 2021, 04:42
foto
President Chan Santokhi wil eind dit jaar 75% van de bevolking gevaccineerd hebben. Dit zei hij zondag in VHP-centrum 'de Olifant'.


President Chan Santokhi wil dat tegen het eind van het jaar, 75% van de bevolking is gevaccineerd. Hij heeft benadrukt dat er genoeg vaccins zullen zijn om dat doel te bereiken. Het staatshoofd heeft tijdens een toespraak in 'de Olifant' aangegeven dat de regering eraan werkt om binnenkort naast AstraZeneca en Sinopharm, ook te beschikken over Pfizer en Johnson & Johnson.

Santokhi is zondag getogen naar 'de Olifant', het partijcentrum van de VHP dat voor het weekend was omgebouwd tot vaccinatie prikpunt, om de werkers en bezoekers toe te spreken. Een dag eerder zijn er meer dan 800 personen gevaccineerd. Zondag is het drukker geweest. Terwijl het staatshoofd sprak, 4 uren na aanvang van de vaccinatie, waren er al meer dan 500 personen geprikt. Om 4 uur sluitingstijd waren er 1.254 gevaccineerd. Er moet nog besloten worden of 'de Olifant' een prikpunt blijft.

Tot nu toe zijn landelijk ruim 35.000 personen volledig gevaccineerd, nog geen 7 procent van de bevolking. “Het is nog heel laag,” merkt de president op. “Wij willen als regering voor einde van dit jaar 75 procent gevaccineerd hebben. Dan kunnen we beleid maken.” Santokhi stelt dat de burgerij zelf kan nagaan hoe zaken ervoor liggen.

“Als u niet wil geloven wat de kracht van vaccineren en beleid is, kijk naar die voetbalwedstrijden. Straks wanneer Nederland speelt, kijk naar het stadion. Je gaat een vol stadion zien. En als je naar die van Brazilië kijkt… een leeg stadion. Hoe dat komt? In Europa zijn ze gevaccineerd. Hier in Zuid-Amerika zijn we nog niet gevaccineerd. Dat is het verschil. Suriname moet niet achter blijven met beleid.”

Ook minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid verzekert dat er genoeg vaccins zullen zijn de komende periode. Zondag zijn 100.000 Astrazeneca vaccins uit Nederland aangekomen. Vandaag arriveren 100.000 doses Sinopharm uit China. Verder krijgt het land 3000 Johnson & Johnson vaccins uit Amerika en nog eens 60.000 AstraZeneca uit Nederland. Santokhi deelt mee dat Frans-Guyana al heeft toegezegd om met Pfizer in te komen. Dit is bestemd voor de landgenoten in het oosten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May