Copa America: Ecuador snoept punt af van Brazilië
27 Jun 2021, 20:02
Eder Militão kopt Brazilië op voorsprong tegen Ecuador. (Foto: AFP)

Ecuador is vandaag te gast bij Brazilië in het Pedro Ludovic Olympisch stadion. De Brazilianen hebben tot nog toe al hun wedstrijden gewonnen en voeren groep B aan met 9 punten. Ecuador daarentegen heeft slechts twee punten weten te vergaren uit de voorgaande wedstrijden en staat met 2 punten op de voorlaatste plaats. De verwachting is dat de gastheer de sterspelers rust zal gunnen. Ecuador moet nog vol aan de bak om een langer verblijf in de copa mogelijk te maken. De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Roberto Tobar. Na een 1-0 ruststand voor Brazilië, eindigde de krachtmeting onbeslist: 1-1.

Zoals verwacht trad Brazilië niet op volle sterkte aan. Zo stonden onder andere Neymar, Jesus, Richarlison en Casemiro niet in de basis. In de 10e minuut merkte Enner Valencia dat doelman Allison Becker ver uit zijn doel was en probeerde met een afstandschot vanuit de rechter flank te scoren, maar zijn inzet ging nog net over het doel. In de 20e minuut kwam de eerste kans voor Brazilië, maar de Ecuadoriaanse sluitpost liet zich niet verrassen. In de 28e minuut was Lucas Paquetá dichtbij een doelpunt voor Brazilië, maar zijn schot werd van richting veranderd, waardoor er geen verandering kwam in de stand. In de 37e minuut kon Eder Militao een vrije trap van Everton achter doelman Hernán Galíndez inkoppen: 1-0. In de slotfase van deze helft ging Ecuador op zoek naar een beter resultaat, maar de Braziliaanse verdediging weerstond de druk.

Meteen na de rust kwam Valencia dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd nog net tot hoekschop verwerkt. In de 53e minuut kogelde Angel Mena een door Valencia verlengde bal, alsnog de gelijkmaker langs doelman Becker: 1-1. Vinicius Junior verzuimde in de 65e minuut om een goed uitgespeelde aanval voor Brazilië succesvol af te ronden. Ecuador bleef strijden voor een beter resultaat, maar kwamen niet verder dan een gelijkspel dat uiteindelijk voldoende bleek voor een plaats in de volgende ronde.