EK 2021: Italië in verlenging naar kwartfinale
26 Jun 2021, 18:38
foto
Ciro Immobile zijn harde schot spat uiteen op de deklat in de eerste helft. (Foto: Reuters)


Italië had verlengingen nodig om door de Oostenrijkse muur te breken. In Wembley Stadion hebben de Oostenrijkers hard gestreden, maar ze kwamen niet tot scoren in tegenstelling tot de Italianen. Italië is de tweede die overgaat naar de kwartfinale, nadat Denemarken eerder op de dag verdiend won van Wales. Een schitterende goal van Federico Chiesa gaf de Italianen vleugels in de verlengingen. Ze kwamen nog het dichtst bij om de score te vergroten. Oostenrijk kon er in de tweede verlenging de Italiaanse goalie eindelijk verslaan.


Oostenrijk wordt steeds verder op zijn eigen speelhelft teruggedrongen door de Italianen. Maar houdt stand. Ciro Immobile zijn kanonschot spat op de deklat uiteen. Goalie Daniel Bachmann bleef machteloos kijken naar de knaller van Immobile die net de winkelhaak mist. Nicolo Barella haalt goed uit op een pass van Leonardo Spinazzola, maar Bachmann heeft nog een prima voetreflex. De Italianen komen het dichtst bij een openingstreffer in de eerste helft, maar komen niet door de stevige en manrijke Oostenrijkse defensie. Oostenrijk heeft de Italiaanse defensie twee keer op de proef gesteld vanuit counters.

Hetzelfde spelbeeld volgt in de tweede helft. David Alaba trapt een vrije trap net over. Unieke kans voor de Oostenrijkers verkeken. De Oostenrijkers komen veel meer aan de bal, door onzuivere passes van de Italianen. Marcel Sabitzer breekt door de Italiaanse defensie en trapt. De bal komt gevaarlijk tegen het been van Leonardi Bonucci voordat het wijd gaat. En terwijl Oostenrijk blijft aandringen scoort Marko Arnautovic vanuit een kopbal. Het gejuich barst uit, maar de VAR beslist dat er sprake is van buitenspel. Goal afgekeurd. Het blijft 0-0. De rollen zijn nu andersom. Italië wordt op zijn speelhelft gehouden. Ook na 90 minuten en 5 minuten blessuretijd slagen ploegen er niet in verandering te brengen in het scorebord.

De tweede wedstrijd om een plaats in de kwartfinales gaat in verlenging in de Wembley Stadion. De ingevallen Federico Chiesa komt meteen in actie, hij gaat voorbij Alaba, maar zijn schot is te slap. De tweede keer is het rak. Hij wipt de bal voor de aanstormende Alaba en klopt  Bachmann met een knap schuin schot in de verste hoek. Italië op voorsprong in de eerste verlenging. Lorenzo Insigne pakt uit met een knappe vrije trap. Bachman moet zich tot het uiterste strekken om de bal uit zijn doel te slaan. Een minuut later verdubbelt invaller Matteo Pessina de score. Pessina neemt de bal van Insigne over, dribbelt kort en trapt dan overhoeks perfect binnen, 2-0 Italië.

Oostenrijk krijgt een kans via de ingevallen Louis Schaub. Hij trapt vanop 20 meter hard op doel. Gianluigi Donnarumma heeft een goede reflex in huis. Marcel Sabitzer krijgt daarna weer een kans maar zijn eerste poging wordt afgeblokt en zijn tweede schot is slordig en gaat over het doel. De Oostenrijkers blijven zoeken naar de aansluitingstreffer en krijgen die via een lage kopbal van Saša Kalajdžic vanuit een hoekschop, 2-1 met nog twee minuten in de tweede verlenging te gaan. Dan fluit scheidsrechter Anthony Taylor na meer dan 120 minuten spelen voor de laatste maal in het duel. Oostenrijk gaat naar huis, Italië gaat verder.








Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May