VHP-hoofdkwartier omgebouwd tot 'drive-thru' prikpunt
26 Jun 2021, 00:58
foto
Het VHP-hoofdkwartier is omgebouwd tot een 'drive-thru'. Zaterdagochtend zal het vaccineren tegen Covid-19 om 8.00 uur beginnen. Ook zondag kunnen mensen zich aanmelden. (Foto: René Gompers)


De Olifant, het hoofdkwartier van de VHP, is omgebouwd tot een ‘drive-thru’ vaccinatie prikpunt. “Het is er niet alleen voor auto’s,” licht ondervoorzitter Glenn Oehlers. “Fietsers en bromfietsers mogen ook naar binnen rijden.” Het prikken begint om 8 uur ‘s morgens al. President Chan Santokhi zal ook in de Olifant aanwezig zijn.

De laatste voorbereidingen zijn vrijdagmiddag getroffen. Vóór het ondergaan van de zon is de grootste tent opgezet. Er is ook gewoon een ‘walk-in’ voor de mensen die ‘te voet’ het covidspuitje willen halen. Er is dagen van te voren campagne gevoerd in de buurt. De organisatie is huis aan huis gegaan. “Het is open voor een ieder vanaf 18 jaar, men mag hier ook het tweede prikje komen halen,” geeft Oehlers in gesprek met Starnieuws aan. “Men hoeft trouwens niet per se naar dezelfde plek als waar men de eerste dosis heeft gehaald.”

Oehlers verwacht niet al teveel mensen. “De grote hype is wat minder,” merkt hij op. “Dat komt omdat het overgrote deel van de mensen die bereid was om zich te vaccineren, zich al gevaccineerd heeft. Het gaat nu om de mensen die wat twijfelden. Daarnaast zijn er meerdere plekken open. De drukte zal verspreid zijn. Wij zijn gewoon een faciliteit erbij. Dus er hoeven geen lange rijen van mensen en auto’s te zijn.”

De oranjepartij is ook bezig met het in stelling brengen van mobiele vaccinatie units. Deze zullen huis aan huis gaan of ver gelegen gebieden aandoen, geeft Oehlers aan. “Het is voor mensen met vervoersproblemen of die beperkt zijn,” licht hij toe. “Maar het is ook voor bedrijven of bejaardentehuizen die zich opgeven bij ons. Volgende week gaan we dat opzetten.”

Oehlers deelt mee dat deze ‘vaccinatieformule ook toegepast zal worden in de partijcentra van de districten.  “We hebben de faciliteiten, we hebben de mensen, we zetten ze in. Wat we nodig hebben zijn de desbetreffende deskundigen. Maar voor de rest hebben we de resources om het te doen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May