Slechts 200 van 1.000 Huawei tablets bij onderwijs
25 Jun 2021, 14:44
foto
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.


De 1.000 tablets die de Chinese telecomgigant Huawei in mei 2020 had geschonken aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, zijn anders ingezet. Minister Marie Levens heeft na herhaaldelijke vragen vanuit de NDP-fractie duidelijkheid verschaft. 200 van de tablets zijn ter beschikking gesteld van onderwijs. De rest is ingevuld volgens de inzichten van first lady, Mellisa Santokhi-Seenachery.

Levens legde in De Nationale Assemblee uit dat de tablets opgeslagen waren bij Telesur. Toen het bedrijf ze wilde overdragen aan de bewindsvrouw, was zij in isolatie. Daarna was ze weer in quarantaine omdat ze contact had gehad met een collega-minister die besmet was met het Covid-virus. Volgens de minister kon Telesur niet meer wachten en besloot een andere bestemming te geven aan de tablets. Deze zijn overgedragen aan de echtgenote van de president.

Onderwijs heeft 200 tablets gekregen. Dit aantal had Levens gevraagd aan de first lady om in te zetten voor trainingen van leerkrachten die werken in het binnenland. Meer zou zij ook niet gelijk kunnen gebruiken door de Covid-situatie. Assembleelid Stephen Tsang merkte op dat de tablets voor 100 scholen bestemd waren voor een e-learningproject. Hij vraagt zich af waarom er maar 200 zijn afgestaan aan het onderwijs. Hij heeft informatie gekregen dat de rest is verdeeld. Hij vindt het een zeer kwalijke zaak als de tablets bestemd voor het onderwijs in het binnenland verdeeld is aan family and friends.

President Chan Santokhi merkte op dat een registratie is gehouden. "Iedereen die behoefte heeft, of het nou instituten zijn of het nou organisaties zijn, die krijgen het, meneer de voorzitter. En wij gaan dit opvoeren zodat elk gezin, elke school een tablet kunnen krijgen". Santokhi merkte op dat de spullen al die tijd lagen bij Telesur. Er werd geen aandacht aan geschonken. "Wij pakken het op en wij zorgen dat de dingen daar komen waar er behoefte is". 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May