Minister Ferrier ontvangt 1000 tablets van Huawei
12 May 2020, 17:30
foto
Minister Lilian Ferrier neemt de tablets symbolisch in ontvangst van de Huawei-vertegenwoordiger Zachary Qui. (Beeld: NII)


Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft maandag tijdens de Covid-update 1000 tablets en routers ontvangen van de Chinese telecomgigant Huawei. Deze zijn bestemd voor 100 scholen in Suriname. Het ministerie heeft de scholen die in aanmerking komen voor het pilotproject reeds geselecteerd. 

De uitvoering van e-Learning via de tablets zal door de Covid-19 sluiting van de scholen nog even op zich laten wachten.
Gardelito Hew A Kee, coördinator e-Government, gaf aan dat in december 2019 een aanvraag is gedaan bij Huawei hebben voor een e-learning pilot. Hij is ingenomen mee dat Huawei zo snel heeft gereageerd. De introductie van E-Learning is een van de doelstellingen van het e-Government programma voor 2020, net als Wi-Fi toegang op scholen. 

Zachary Qui, vertegenwoordiger van Huawei, gaf aan dat de organisatie altijd openstaat voor ontwikkeling van jong talent. De werkgroep zal verder werken aan de realisatie van dit project. De minister zei dat er goed gebruik gemaakt zal worden van de tablets, vooral ook in de districten en het binnenland. Juist door de Covid-19 situatie is het belang van afstandsonderwijs nog urgenter geworden. 
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April