EK 2021: Moedige Hongaren liggen na gelijkspel eruit
23 Jun 2021, 18:00
Ádám Szalai kopt Hongarije in de 11e minuut op voorsprong in de Allianz Arena in München. (Foto's: AFP)

Duitsland moet winnen om nog verder te kunnen. In Groep F heeft Duitsland drie punten en is het tweede. Hongarije heeft een punt. Het is even schrikken als de Hongaren al vroeg op voorsprong klimmen en die voorsprong ook behouden tot na de rust. Het wordt een bewogen duel, waarin de Hongaren in het slotoffensief nog gelijk kunnen maken. Dat is echter niet genoeg om hen in het toernooi te houden.

De Duitsers worden al vroeg opgeschrikt door de Hongaren. Ádám Szalai drijft de bal voorbij Manuel Neuer. De Allianz Arena in München verstomd. De Hongaren op voorsprong. Szalai troeft Matthias Ginter en Matt Hummels af op een voorzet van Roland Sallai vanaf rechts. Vanuit het midden van het strafschopgebied knalt hij de bal in de rechterbenedenhoek. En het duel is pas in zijn 11e minuut.

Hummels kan na tien minuten bijna gelijk maken. Hij gaat hoog bij een hoekschop, maar zijn kopbal spat op de lat. Vervolgens kan Ginter van dichtbij trappen na slechte Hongaarse verdediging. Peter Gulacsi redt. Even na het halfuur komen de Hongaren weer aanzetten. Szalai zet de bal nu voor naar Sallai, maar Antonio Rüdiger kan nog net ingrijpen. En dan begint het heel hard te regenen in München. Op affluiten van de eerste helft probeert Kai Havertz de stand nog gelijk te trekken. Zijn schot wordt geblokt en een andere poging gaat naast het doel.

En terwijl het blijft regenen, beginnen partijen aan de tweede helft. De Duitsers komen scherper uit de kleedkamer. De schoten van Serge Gnabry en Havertz worden geblokt. Loic Nego schiet vanuit de rand van het Duitse strafschopgebied, maar hij mist. Ook Attila Fiola treft met zijn schot geen doel. Sallai zijn schot treft de linkerpaal.

En plots gaan de Duitsers in versnelling. Havertz scoort en twee minuten later klimt Duitsland op voorsprong door András Schäfer. Doelman Gulasci komt uit zijn doel om een vrije trap weg te boksen, maar hij mist. Hummels verlengt de bal en Havertz rondt af. Dan kopt Schäfer een ingooibal van Szalai van het midden naar de rechterbenedenhoek.

De Hongaren laten de Allianz Arena nog eens ontploffen als Leon Goretzka de gelijkmaker binnen knalt, 2-2. Maar veel verschil zal het niet uitmaken, de Hongaren liggen eruit.