Vrouw in moordzaak in vrijheid gesteld
23 Jun, 02:23
foto


C.L., die was aangehouden op verdenking van de moord op een man met wie zij een buitenechtelijke relatie had, is  in vrijheid gesteld door het Openbaar Ministerie (OM). Haar advocaat Raoul Lobo bevestigt dit tegenover Starnieuws. Lobo zegt dat hij een verzoek voor de invrijheidstelling van de vrouw had gedeponeerd bij de rechter-commissaris (rc).
 
Het OM heeft C.L. in vrijheid gesteld, waarbij het verzoek door de rc nog niet was behandeld. Lobo geeft aan dat het in deze zaak duidelijk is dat er geen redelijke verdenking is tegen de vrouw. “Het is werkelijk hemeltergend dat het OM vaak verdachten laat zitten omdat er nog telefoonuitdraaien en dergelijke moeten worden gemaakt. Dat duurt soms heel erg lang en het is meer dan onredelijk dat verdachte dan maar moet blijven zitten omdat de digitale recherche en forensische opsporing een eeuw nodig hebben om hun werk af te maken. En bovendien mag het accent niet worden verlegd naar onderzoeksbelang: als er geen sprake is van een redelijke verdenking dient verdachte naar huis te worden gestuurd”, zegt de raadsman.Volgens hem valt moord/doodslag op geen enkele wijze te linken aan verdachte.

C.L. was boos op het slachtoffer, omdat hij haar had verlaten voor een andere vrouw, maar zij wilde wel haar auto terug. Zij had de auto voor hem gekocht. Op 25 mei kreeg zij als laatst contact met hem. Hij kocht eten voor haar. Het vreemde is dat verdachte geen contact meer kreeg met het slachtoffer maar dat zijn mobiele telefoon wel online was. De verdachte heeft screenshots gemaakt van deze online situatie. Zij had een aantal keren geprobeerd aangifte te doen bij de politie wegens verduistering van haar auto door de man.
 
Advertenties

Saturday 25 September
Friday 24 September
Thursday 23 September