Vaststelling nieuwe bustarieven binnen 2 weken
23 Jun 2021, 08:41
foto
Minister Albert Jubithana van TCT beantwoordt vragen in De Nationale Assemblee.


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft dinsdag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat er nog geen besluit is genomen over de prijsverhoging van bustarieven. Er waren vragen gesteld over het openbaar vervoer en de subsidie aan bus- en boothouders.

TCT en de busorganisaties hebben samen modellen voor een nieuw tarief opgesteld op basis van de verhoogde wisselkoers en de benzineprijs. Het besluit over het nieuwe bustarief moet nog binnen de regering besproken worden, deelde de bewindsman mee.

Het ligt in de bedoeling om over te gaan naar subject subsidie. "Ik mag u en uw geacht college meedelen, voorzitter dat ondanks alle druk en aandachtspunten binnen deze sector, de transportorganisaties zich constructief hebben opgesteld vanaf ons aantreden," merkte Jubithana op.

De minister merkte op dat hij de noodkreet hoort uit verschillende kanalen. "Wij moeten ook beseffen dat wij keuzes zullen moeten maken om samen door deze periode heen te moeten komen. De regering beseft welke invloeden eventuele prijsaanpassingen zullen hebben op de portemonnee van de passagiers. Daarom blijven wij in overleg en samen met de minister van Financiën binnen de marges van mogelijkheden oplossingen zoeken", stelde de bewindvoerder op TCT.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May