SSA laat stem horen over illegale visserij
23 Jun 2021, 03:14
foto
Surinaamse vissers zijn bang om te vissen tussen Corantijn- en Coppenamerivier. Er worden illegaal gevist door Guyanezen.


Naar aanleiding van een bericht verschenen in een Guyanees medium over het verstrekken van visvergunningen aan Guyanezen, voelt de Suriname Seafood Associatie (SSA) zich geroepen om haar stem te laten horen. Geruime tijd is de visserijsector in samenwerking met de leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bezig de schade te herstellen veroorzaakt door een van de beleidsmakers van dit departement enkele jaren terug.

Onderdeel van dit herstel is het visvergunningenbeleid. "Ordening is hier dringend noodzakelijk willen wij deze potentiële oneindige natuurlijke hulpbron, daadwerkelijk oneindig laten zijn," stelt de SSA. "Onze buren vormen, naast het reeds eerder genoemd wanbeleid een grote bedreiging voor het behoud van onze visbestanden. De illegale activiteiten die zij ontplooien reiken zelfs zover dat vele van onze eigen vissers niet eens meer durven te vissen tussen de Corantijn- en de Coppenamerivier," laat de SSA optekenen.

Uitgerekend is dat indien Suriname in staat is de illegale visserij met een derde terug te dringen, de export minstens zou kunnen worden verdubbeld. "Wij verwachten dan ook van de leiding van LVV dat zij de wettelijke wegen zal blijven bewandelen en niet gaat zwichten voor politieke druk en enge persoonlijke belangen", benadrukt SSA.

 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May