Concept-wet grondenrechten goedgekeurd door regering
15 Jun 2021, 08:33
foto


Het wetsontwerp ‘Collectieve Rechten van Inheemse en Tribale Gemeenschappen’, is goedgekeurd door de regering. De volgende stap is dat het ontwerp doorgestuurd wordt naar de Staatsraad en De Nationale Assemblee, voor verdere behandeling.

Deze mededeling deed president Chan Santokhi maandag tijdens de afsluiting van een tweedaagse webinar over de grondenrechten. Er is besloten dat er op het Kabinet van de President een grondenrechtenbureau wordt opgezet, voor de centrale aansturing van het grondenrechtenbeleid, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Om te komen tot een effectieve uitvoering van de grondenrechten in Suriname is in september vorig jaar een presidentiële commissie ingesteld. Deze commissie bestaat uit regeringsvertegenwoordigers, notarissen, taxateurs en advocaten, om bij te dragen aan het formuleren van wetgevingsproducten, ter regulering van het grondbeleid. 

Andere belangrijke zaken, waarover de commissie zich buigt zijn: grondconversie en de integrale evaluatie en ontwikkelen van het grondbeleid. “De regering blijft de primair verantwoordelijke, voor de bescherming van de grondenrechten van de Inheemse Volkeren en Marrons”, zei president Santokhi.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June