EK 2021: Engelsen winnen eerste openingswedstrijd
13 Jun 2021, 12:05
Raheem Sterling scoort voor de Engelsen en geeft hen daarmee de overwinning tegen de Kroaten. (Foto: AFP)

Raheem Sterling heeft zijn eerste doelpunt gescoord op een groot toernooi, EK 2021. Het is het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Kroatië. Het is de eerste keer dat de Engelsen hun openingswedstrijd na tien pogingen op een EK winnen. De eerste wedstrijd in Groep D werd afgewerkt in het Wembley Stadium ten overstaan van zo'n 22.500 toeschouwers. Het was Sterling's derde doelpunt in zijn laatste 17 wedstrijden voor Engeland.

In de eerste helft is Engeland dominant, maar kon het zijn overwicht op de Kroaten niet omzetten in goals. Kroatië wordt gaande de wedstrijd steeds beter. Ze krijgen in de 50' minuut een kans via Ante Rebic. Kieran Trippier kopt de bal terug op Jordan Pickford, die Rebic niet had gezien. De Engelse goalie kan nog maar net bij het leder. De Engelsen halen opgelucht adem. Minuten daarna komt een echte doelpoging via Luka Modric die het van ver probeert. In twee pogingen lukt het Pickford de bal te pakken.

Maar de openingstreffer komt van de voet van Sterling (57'). Kalvin Philips legt de bal prima in de loop van van Sterling, die sneller is dan Vrsaljko. Sterling knalt de bal tegen de touwen, 1-0. Minuten later ontsnapt Kroatië aan het tweede doelpunt van de Engelsen. Harry Kane kan de bal na een assist van Mason Mount niet vol raken. De spits botst wel vol op de paal en moet verzorging krijgen.

Dan volgt een mooi schot van Mount. De menigte slaagt 'ooooohh' als de bal de hoogte in verdwijnt.

In Groep C spelen Oostenrijk en Noord-Macedonië om 13.00 uur.