Inter Moengotapoe in finale CFU Club Championship
24 May 2021, 00:24
In de halve finale heeft Inter Moengotapoe zondag met 3-1 gewonnen van Metropolitan uit Puerto Rico. (Beeld: YouTube)

Inter Moengotapoe is doorgedrongen tot de finale van de Caribische kampioenschappen die in de Dominicaanse Republiek worden afgewerkt. Dinsdag komt de landskampioen te staan tegenover AS Cavaly uit Haïti. Om deze prestatie te bereiken, zijn drie wedstrijden afgewerkt: 2 overwinningen en een gelijkspel.

De landskampioen die zonder de hoofdcoach afreisde, gaf in de eerste ontmoeting haar visitekaartje af. Assistent-coach Ramon Apoetitie neemt met succes de honneurs waar want de ploeg uit Moengo troefde tegenstander Flames United met maar liefst 12-0, af. Door deze monsterzege ging Inter na een wedstrijd vanwege een beter doelsaldo, aan kop in groep A. Voor Flames United dat eerder al met 1-11 verloren had van Universidad O&M, zat het toernooi er op.

In de tweede wedstrijd had Inter voldoende aan een gelijkspel tegen Universidad O&M. De tegenstander kwam tegen de verhoudingen in, na een vermeende buitenspelsituatie halverwege de eerste helft op voorsprong. Hoewel Inter Moengotapoe er alles aan deed om met een beter resultaat de pauze in te gaan, slaagde zij daar niet in. Na de rust ging de Surinaamse ploeg naarstig op zoek naar een beter resultaat en werd beloond toen Donaghey Fer na een fraaie actie van buiten het strafschop gebied de gelijkmaker voor zich liet noteren.

Hierna ging Universidad vol in de aanval in een poging weer de leiding te nemen, echter ging dit ten koste van de eigen verdediging. In deze fase kreeg Inter de ene kans na de andere, maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp. Aangezien er geen verandering meer kwam in de score, mocht de ploeg uit Suriname verder naar de halve finales.

In de halve finales stond Inter tegenover Metropolitan. Ook in deze wedstrijd was de Surinaamse vertegenwoordiger van meet af aan de betere, echter duurde het tot na de rust, voordat het overwicht in doelpunten werd uitgedrukt. Uiteindelijk won Inter de wedstrijd met 3-1 en mag door naar de finale. Dinsdag zal de landskampioen alles uit de kast halen om de titel van de Caribbean Club Championships op haar naam te kunnen schrijven. AS Cavaly dat in de andere halve finale met 2-0 won van Samaritaine, is dan de tegenstander.