Geen platinum-pakket voor ex-minister Soerdjan en gezin
23 May 2021, 05:58
foto
De rechter heeft de vorderingen van ex-minister Lekhram Soerdjan afgewezen. Hij en zijn gezin kregen al een eerste klasse medische behandeling en die blijft gehandhaafd.


De rechter heeft geoordeeld dat de Staat (Binnenlandse Zaken) ex-minister Lekhram Soerdjan en zijn gezin algehele eerste klasse vrije geneeskundige behandeling dient te geven binnen het land. Alle andere eisen zijn afgewezen. Hij en zijn gezin krijgen geen platinum-pakket dat met het Staatsziekenfonds is overeengekomen voor hoogwaardigheidsbekleders. Ook is de rechter niet meegegaan met de eis om nog een half maand schadeloosstelling voor januari 2021 te betalen.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken zegt in gesprek met Starnieuws dat hij heel blij is met dit vonnis van de rechter. Het ministerie weigerde het halve maand extra salaris dat geëist was te betalen. De ex-minister had reeds de zes maanden schadeloosstelling waar hij recht op had ontvangen. "De rechter is met ons daarin meegegaan en heeft zijn eis afgewezen," benadrukt Somohardjo.

De eis van eerste klasse verzorging, vindt de bewindsman een "onnozele eis" omdat Soerdjan al toegang hiertoe had. Op dit punt is er dan ook geen verweer gevoerd door Binnenlandse Zaken. "Deze eis is toegewezen met het verschil dat de rechter ons NIET heeft verplicht om een platinum pas aan hem en zijn gezinsleden toe te wijzen. Daar ben ik blij om want dat betekent dat we miljoenen SRD's per jaar besparen omdat we geen platinum pas aan 150 inactieve ex-ministers en hun gezinsleden moeten geven. Ze moeten de gemaakte kosten declareren," stelt de bewindsman.



Minister Somohardjo zegt dat hij bezig is met herziening van de Wet Voorzieningen Ministers. "Ik vind niet dat het volk ministers tot de dood moet verzorgen maar ik snap wel dat niet alle ex-ministers een baan kunnen vinden nadat hun partij niet meer aan de macht is, maar ik geloof dat er daarvoor genoeg oplossingen zijn dan wat er nu geldt," zegt Somohardjo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May