Trio riskeert 27 jaar cel voor roofmoord en auto-inbraak
22 May 2021, 02:51
foto


Het Openbaar Ministerie heeft tegen Fabio D., Emeraldo G., en Jurgen R. vrijdag 25 jaar celstraf geëist voor de roofmoord op Manodjkoemar Mohan en 2 jaar voor een auto-inbraak. Jurgen R. en Emeraldo G. luisterden aandachtig naar het requisitoir van officier van justitie Ilse Krenten. Hun kompaan Fabio D. was niet aangevoerd naar het gerechtsgebouw, omdat er sprake zou zijn van verschijnselen van COVID-19 bij de andere arrestanten in het cellenhuis waar hij is opgesloten.

Krenten zei dat Emeraldo G. en Jurgen R. heel gedetailleerd hebben aangegeven hoe zij Mohan bij de RBC bank hebben geobserveerd. Het slachtoffer kwam met een zwarte sporttas uit de bank en nam plaats in zijn auto. Toen hij wegreed, stelden Emeraldo G., Jurgen R. en ene Clara een achtervolging in tot de Welgedacht A-weg. Op een gegeven moment werd het voertuig van het slachtoffer ook achtervolgd door een tweede wagen waarin Fabio D. zat.

De officier zei dat uit verklaringen van Jurgen R. is gebleken dat er telefonisch contact was tussen Clara en ene Ranky waarbij werd gevraagd om met wapens te komen. “Hieruit blijkt duidelijk dat de verdachten alles in het spel zouden zetten om het slachtoffer te beroven, hetgeen daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. De wijze van opereren wijst op een bewuste planning en ook volharding om het feit te voltooien.” Volgens Krenten blijkt dat er een gezamenlijk plan was tussen de verdachten om het slachtoffer te beroven. Dat gebeurde ook. Het slachtoffer werd op 22 januari 2020 in een kapperszaak beroofd en dodelijk beschoten.

Ook zouden de verdachten op 20 januari 2020 een inbraak in een auto hebben gepleegd. Zij maakten geld en andere spullen buit. Raadslieden Therese Roos, Maureen Nibte en Hedley Derby zullen op 18 juni pleiten voor de verdachten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May