LH krijgt patiëntmonitor voor pasgeborenen met complicaties
21 May 2021, 22:38
foto
De overhandiging van de patiëntmonitor aan 's Lands Hospitaal. (Foto: Stichting Within Suriname)


‘s Lands Hospitaal (LH) heeft drie patiëntmonitoren die nodig zijn voor het geven van zorg aan pasgeborenen met complicaties, gedoneerd gekregen. Vandaag is de eerste monitor in ontvangst genomen. Het ziekenhuis wil dit jaar nog een aparte unit voor deze categorie pasgeborenen opzetten en in deze Neonatale High Care Unit (HCU) level 2, 5 van deze monitoren installeren.

Het ziekenhuis is niet in staat om de monitoren uit eigen middelen te bekostigen. Stichting Within Suriname is namens het hospitaal op zoek gegaan naar donateurs. De stichting heeft inmiddels ook donateurs gevonden voor de overige 2 monitoren. Deze worden over ongeveer 6 weken verwacht in Suriname, meldt de stichting.

Jaarlijks worden er gemiddeld 3200 kinderen geboren in ‘s Lands Hospitaal. Dat is een derde van het aantal geboortes in Suriname. Het aantal overplaatsingen van pasgeborenen met levensbedreigende geboorteproblemen naar andere ziekenhuizen, is echter toegenomen. De vakgroep Kindergeneeskunde in Suriname heeft aan de bel getrokken voor de moeilijke situatie rondom de zorg van deze allerkleinsten.

Om de zorg enigszins te verspreiden over de overige ziekenhuizen en de continuïteit te waarborgen, wordt er samen gezocht naar mogelijkheden om de kwaliteit van de opvang te allen tijde te kunnen garanderen. Bij het project voor de HCU in ’s Lands Hospitaal, zijn ook de kinderartsen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) betrokken. De neonatale Intensive Care (NICU) blijft gelokaliseerd in het AZP.

De monitor overhandiging werd gedaan door Tariq Sadiek, Daniëlla Chitanie en Manisha Durga, allen leden van de Stichting Within Suriname, namens de donateur Fit Factory en Aero Sport. “Er is gekozen voor patiëntmonitoren van het wereldbekende merk Drager, geleverd door het bedrijf Harsons MediTech Inc. Er wordt gezorgd voor een goede onderhoudsovereenkomst en een gegarandeerde leverantie van gebruiksartikelen,” aldus Soenita Nannan Panday, medisch directeur van ’s Lands Hospitaal.

Jayant Sardjoe, vertegenwoordiger van Harsons, heeft middels een demonstratie laten zien wat de werking is van zo een monitor, en wat het belang hiervan is voor een patiëntje bij de behandeling. De kosten voor één complete monitor zijn ongeveer USD 10,000.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May