Satca over Casas-bond: Pronken met andermans veren
21 May 2021, 01:23
foto


De Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) heeft via de media nota mogen nemen van een persbericht, waarbij er door de bond van Casas wordt beweerd dat zij assistentie verleent aan aankomende en vertrekkende vrachtvliegtuigen, alsook overvliegers. De SATCA wenst de samenleving en de regering te informeren dat die informatie verdoezeld en overdreven is, laat het bestuur optekenen.

De leden van de SATCA, de luchtverkeersleiders, zijn zeer verontwaardigd door deze berichtgeving, omdat zij juist degenen zijn die de veiligheid van de Burgerluchtvaart in Suriname waarborgen en steeds weer het zout in de pap verdienen, vooral nu men de verantwoordelijkheden van de luchtverkeersleiders wil gebruiken voor eigen gewin.

Casas is slechts een controlerend orgaan, dat o.a de medische keuringen en brevetten van luchtvarenden bijhoudt. Integendeel zetten de luchtverkeersleiders zich dag en nacht actief in voor een veilig luchtruim, terwijl zij langer dan een jaar wachten op hun financiële herziening.

De SATCA geeft aan dat ze tot het uiterste zal gaan om de herwaardering van de luchtverkeersleiders te realiseren en het zeer verstandig zou vinden van de regering haar balans op te maken, zodat het paard dat de haver verdient, die ook krijgt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May