Rechter schrapt eis vijf jaar naar vrijspraak
20 May 2021, 09:37
foto


Rechter Duncan Nanhoe is dinsdag voorbijgegaan aan de eis van vijf jaar van het Openbaar Ministerie. Hij ging mee met de zienswijze van advocaat Raoul Lobo om Sarwankumar K. vrij te spreken. Lobo zegt aan Starnieuws dat hetgeen hij heeft aangehaald in zijn pleidooi en dupliek, terug te vinden is in de uitspraak van de rechter.

Sarwankumar K. werd verdacht van verduistering en oplichting. Lobo zegt dat de verdachte geld rechtmatig onder zich had, waardoor er geen sprake kan zijn van verduistering. Bij verduistering heeft men geld of een goed rechtmatig onder zich gehad. Ook het strafbare feit oplichting gaat niet op, omdat niet de persoon wier naam in de tenlastelegging is genoemd, is benadeeld.

De man had meer dan SRD 300.000 van zijn werkgever onder zich toen hij beweerde beroofd te zijn. De rovers namen hem na de beroving mee en dumpten hem langs de weg. Sarwankumar K. deed aangifte van beroving waarbij hem het verwijt werd gemaakt van het doen van een valse aangifte. De rechter kwam niet tot het bewijs van de valse aangifte.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May