Verdachte diefstal generatoren Digicel vrij
19 May 2021, 06:37
foto


Het Openbaar Ministerie heeft A.M., die was aangehouden voor diefstal van acht generatoren van Digicel, dinsdag in vrijheid gesteld. Advocaat Radjesh Bhoewar voerde bij de voorgeleiding van de verdachte aan dat die niets afweet van de diefstal. Hij vroeg de invrijheidstelling van de man waarop positief werd beslist.

A.M. heeft slechts een rit gereden met zijn vrachtwagen, waarvoor hij betaling heeft ontvangen. Bhoewar zegt dat de man niet kon vermoeden dat er sprake was van diefstal toen hij een generator moest transporteren. Degenen voor wie hij de generator moest vervoeren, deden zich voor als medewerkers van Digicel.

A.M. werd gebeld door ene Snelle die hem het telefoonnummer van een man gaf voor wie een rit gereden moest worden. De verdachte belde op het telefoonnummer waarbij de persoon zich voordeed als een medewerker van het telecommunicatiebedrijf. Hij moest een vracht rijden vanuit Charlesburg waar hij naar toe was gereden. Hij zag enkele mannen bij de generator die reflecterende vesten met veiligheidsschoenen aanhadden. Hij vermoedde op geen enkel moment dat het om criminelen ging.

De man vervoerde een generator naar de Grietjebiestraat. Toen de politie hem aanhield, heeft hij aanwijzingen gedaan. De persoon aan de Grietjebiestraat die de generator in ontvangst nam, werd aangehouden. De generator werd niet teruggevonden. Daarna werden nog drie andere mannen aangehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May