145 nieuwe besmettingen; 1 dode te betreuren
13 May, 20:19
foto


145 personen zijn positief bevonden op het coronavirus. Tot nu toe is dit het hoogste aantal in deze derde golf. Van de 463 personen die getest zijn, blijken 318 negatief te zijn. Het aantal positieven is 31.3%.

Een persoon is gisteren overleden aan Covid-19 in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Het aantal Covid-doden in Suriname is gestegen naar 221.

Op de Intensive Care Units van de ziekenhuizen worden 27 zieken behandeld. In totaal zijn 152 patiënten opgenomen in diverse zorginstellingen. In isolatie zijn 497 geinfecteerden. Vandaag zijn 49 personen genezen verklaard.

Ondanks de maatregelen is er geen daling te zien in de besmettingen. Dit is volgens Volksgezondheid voor een groot deel toe te schrijven aan de circulatie van de P1 (Manaus variant) die nu de dominante variant is geworden in Suriname. Er is sprake van community transmission met enkele clusters in bepaalde gebieden.

Deze P1 is veel besmettelijker dan de eerder circulerende P2 variant en leidt vaker tot complicaties die hospitalisaties vereisen. Vanaf zaterdag is er elke dag een uitgangsverbod vanaf 18.00 uur tot de volgende ochtend 5.00 uur. Er zijn geen weekend lockdowns meer.
Advertenties