Regering stelt Herstelplan beschikbaar voor publiek
13 May, 00:37
foto


Het ministerie van Financiën & Planning heeft het Herstelplan zoals aangeboden aan De Nationale Assemblee beschikbaar gesteld voor het publiek. Er zijn 185 maatregelen en projecten opgenomen die ertoe moeten leiden dat de financieel-economische situatie van het land weer gezond wordt.

Het Herstelplan is vorige week vrijdag voor een tweede keer goedgekeurd in de regeringsraad. Voor het gezond maken van de economie is de hulp ingeroepen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Er zijn met het fonds gesprekken gevoerd die op 29 april hebben geleid tot een Staff Level Agreement. Op technisch niveau er een overeenkomst bereikt is met het IMF. De gesprekken worden volgende maand afgerond met het bestuur van het IMF, waarna de overeenkomst definitief is.

De overeenkomst betreft een financiële ondersteuning van 690 miljoen US dollar, die in hooguit tien jaar tegen een zachte rente terugbetaald zal worden. Daarnaast wordt er ook gesproken met de IDB en de Wereldbank voor extra ondersteuning, meldt het ministerie.

U kunt het Herstelplan hier downloaden.
pdf-icon.gif Herstelplan.pdf                
Advertenties