Zes ingesloten voor grootschalige illegale houtuitvoer
12 May 2021, 16:27
foto


Een inklaarder en assistent-inklaarder zijn vandaag aangehouden voor betrokkenheid bij de grootschalige illegale uitvoer van hout. Starnieuws verneemt dat daarnaast ook een vertegenwoordiger van een bedrijf en drie medewerkers van Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) zijn gearresteerd.
 
Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh zegt dat de zes verdachten in verzekering zijn gesteld. Volgens haar is het onderzoek nog gaande.
 
100 containers hout zijn recent ontdekt door de Vliegende Brigade op de Jules Sedney Haven. Deze waren reeds verzegeld voor uitvoer. Er is daarbij grootschalige illegale uitvoer van dit product voorkomen. Het Openbaar Ministerie heeft de opdracht gegeven tot een multidisciplinair onderzoek.

De regering is ingenomen met het door haar werkarmen geboekte succes. Samen met SBB stuitte de Vliegende Brigade op de containers hout. President Chan Santokhi stelde de Vliegende Brigade een maand geleden in. Hij sprak zijn dank uit aan het adres van de Vliegende Brigade en overige relevante betrokkenen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May