VS: Pfizer-BioNTech-Covid-19-vaccin voor 12 tot 15-jarigen
11 May 2021, 14:56
foto
Het Pfizer-logo is te zien op hun gebouw in de wijk Manhattan in New York. (Foto: Reuters)


De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft maandag toestemming gegeven voor het gebruik van het Pfizer-BioNTech Covid-19-vaccin bij kinderen van 12 tot 15 jaar oud. Waarnemend FDA-commissaris Janet Woodcock beschreef het besluit als een "belangrijke stap in de strijd tegen de Covid-19-pandemie."

"Dankzij de actie van vandaag kan een jongere bevolking worden beschermd tegen Covid-19, waardoor we dichter bij een gevoel van normaliteit komen te staan ​​en de pandemie kunnen beëindigen", zei Woodcock in een verklaring.

"Ouders en voogden kunnen erop vertrouwen dat het agentschap een rigoureuze en grondige beoordeling heeft uitgevoerd van alle beschikbare gegevens, zoals we hebben gedaan met al onze Covid-19-vaccinvergunningen voor noodgevallen", voegde ze eraan toe.

De FDA heeft eerder toestemming verleend voor gebruik in noodgevallen voor het Pfizer-BioNTech-vaccin aan personen van 16 jaar en ouder. "Het hebben van een vaccin dat is goedgekeurd voor een jongere bevolking is een cruciale stap om de immense belasting voor de volksgezondheid als gevolg van de Covid-19-pandemie te blijven verminderen", aldus Peter Marks, directeur van het FDA's Center for Biologics Evaluation and Research.

De FDA zei dat tussen 1 maart 2020 en 30 april 2021 ongeveer 1,5 miljoen gevallen van Covid-19 bij personen van 11 tot 17 jaar oud zijn gemeld bij de Centers for Disease Control and Prevention. Het verloop van de ziekte is over het algemeen milder bij kinderen, maar ze kunnen deze doorgeven aan oudere, kwetsbaardere volwassenen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May