Paraguay plaatst zich voor beslissingswedstrijd
17 Jul 2011, 03:00
Doelman Desmond Ost verwerkt de penalty hier tot hoekschop. (Foto: RSP)

Paraguay heeft het gepresteerd om zaterdag in het Nickerie voetbalstadion te winnen van Santos met 2–1. Vanaf het beginsignaal, was het Paraguay dat de lakens uitdeelde. De speler Gregory Vyent kreeg al in de 1e minuut de gelegenheid om Paraguay op een voorsprong te brengen, maar doelman Desmond Ost wist die aanval onschadelijk te maken. Ook in de 20e minuut kreeg Jurgen Entingh een heel goede pass van Moreno Vyent, maar hij schoot meters hoog.

In de 35e minuut werd een speler van Paraguay neergelegd in het strafschopgebied door doelman Ost en de arbiter wees onverbiddelijk naar de witte stip. Jurgen Entingh belastte zich met de penalty maar doelman Desmond Ost hield zijn doel schoon. In de 43e minuut kreeg Xaviero Perk van Santos een zuivere pass van Gavinne Joseph; hij maakte geen fout en noteerde 1–0 voor Santos, dat was ook de ruststand.

De 2e helft was opnieuw een aangelegenheid van Paraguay, want in de 58e minuut blunderde de achterhoede van Santos waardoor Romario Renfrum van Paraguay door een oerharde schot doelman Ost het nakijken gaf, 1-1. Paraguay zocht de aanval op en dat legde de club geen windeieren want na de vele kansen lukte het Jurgen Entingh om in de 75e minuut doelpunt nr.2 te scoren. De eindstand is na 90 minuten spelen ongewijzigd gebleven 2–1 voor Paraguay.

Voor het kampioenschap van het lidbondenbondentoernooi komt Santos (kampioen poule L) nu uit tegen A Coconut (kampioen poule K) op zaterdag 23 juli in het Essed stadion. Op woensdag 20 juli moet nog in poule K een beslissingswedstrijd gepeeld worden tussen Inter Milaan en Jong Takdier Boys. De winnaar van die partij speelt dan tegen Paraguay op zaterdag voor de bezetting van de derde plaats in het lidbondentoernooi. De kampioen en semikampioen van het lidbondentoernooi promoveren direct naar de eerste klasse van de SVB, terwijl de nummer drie twee promotie-degradatiewedstrijden moet spelen tegen Real Saramacca op basis van uit en thuis. Die winnaar speelt volgend seizoen ook in de eerste klasse.