87 nieuwe besmettingen; lockdown nationale feestdagen
08 May 2021, 20:28
foto


87 personen zijn positief bevonden het afgelopen etmaal. Er zijn 302 swabs afgenomen. Hiervan zijn 215 negatief. Van het aantal geteste personen is 28.8% positief. In Paramaribo zijn de meeste besmettingen, gevolgd door Wanica.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft vanavond op een virtuele persconferentie opgemerkt dat het percentage positieven zorgen baart. Aan de ziekenhuizen zijn directieven gegeven om de reguliere zorg af te schalen, waardoor de Covid-patiënten kunnen worden behandeld. Hij heeft ook meegedeeld dat in de regeringsvergadering is besloten dat op alle nationale feestdagen een totale lockdown zal gelden. Voorkomen moet worden dat er massale bijeenkomsten zijn. Op donderdag 13 mei, Ied-ul-Fitre, zal er dus een totale lockdown zijn.

Op de Intensive Care Units van Academisch Ziekenhuis Paramaribo en 's Lands Hospitaal zijn 23 zieken in behandeling. In ziekenhuizen zijn 119 patiënten opgenomen. 383 geïnfecteerden zijn in isolatie.

Vandaag zijn 32 personen genezen verklaard. In Suriname zijn sinds vorig jaar maart 11.020 personen positief getest. Hiervan zijn 9.728 personen genezen verklaard. 214 personen hebben het leven gelaten door deze ziekte.
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April