In april 24 Covid-doden; besmettingen blijven toenemen
01 May 2021, 00:00
foto


24 personen hebben in april het leven gelaten door Covid-19. De dood van nog 3 personen werd gemeld op 11 april, maar het gaat om mensen die eerder waren gestorven maar niet waren opgeteld. Vrijdag zijn drie personen overleden. Het aantal doden is gestegen naar 204. Sinds de intrede van Covid-19 in Suriname zijn 10.363 personen besmet geraakt. 9.336 mensen zijn genezen verklaard.

Suriname bevindt zich midden in de derde golf van besmettingen. In april zijn 1.241 personen positief getest op het Coronavirus. 738 mensen zijn in de zojuist afgelopen maand genezen verklaard. Het aantal mensen in de Intensive Care Units van Academisch Ziekenhuis Paramaribo en 's Lands Hospitaal is van 3 opgelopen naar 23. Er zijn 6 extra IC-bedden ingericht op de Spoedeisende Hulp. 

In april zijn drie lockdown weekenden ingesteld om de derde golf beheersbaar te houden. Het aantal patiënten in ziekenhuizen is drastisch toegenomen, van 13 naar 110. De faciliteiten moesten worden opgeschaald, wat ten koste gaat van de reguliere zorg.

Intussen blijken de Braziliaanse, Britse en Zuid-Afrikaanse varianten ook in Suriname te zijn. Deze zijn ook besmettelijk voor kinderen. De varianten zijn erger dan het originele virus. Volgens de website, laatjevaccineren.sr zijn tot nu toe 38.351 personen in Suriname gevaccineerd met de eerste dosis. Deze maand wordt begonnen met het tweede prikje. De vaccinatie stagneert omdat er niet genoeg vaccins zijn. Binnenkort wordt wel een nieuwe bezending verwacht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May