Kromosoeto hoort strafeis in mei
30 Apr, 00:44
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) zal op 25 mei zijn strafeis presenteren tegen ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Rechter Maytrie Kuldip Singh zei dat in juni het pleidooi van de verdediging van Kromosoeto zal volgen.

In juli gaat er repliek (tweede beurt OM) zijn en augustus dupliek (tweede beurt verdediging). Zij wil na het reces van de rechterlijke macht dan vonnis in deze zaak wijzen. Kuldip Singh heeft Kromosoeto gisteren in de gelegenheid gesteld om te reageren op de dagvaarding namelijk de strafbare feiten welke hem verweten worden.

Kromosoeto ontkende dat hij deelgenomen heeft aan een organisatie die het oogmerk had misdrijven te plegen. Hij beweerde niet schuldig te zijn aan valsheid in geschrifte en ontkende de Anti Corruptiewet te hebben overtreden. De verdachte gaf toe dat hij als directeur bij de SPSB scherper moest opletten. Volgens hem heeft hij geprobeerd de SPSB te laten bloeien en groeien. Hij erkent dat hij de verantwoordelijkheid had. Kromosoeto zegt dat hij gelieerd was aan de regering en zijn medewerking wilde verlenen, zodat alles goed zou gaan in ons land.
Advertenties