Assembleelid Sabajo trekt aan de bel: Wateroverlast Albina
24 Apr 2021, 10:55
foto
Het water is in huizen van mensen binnengedrongen in Albina. Veel spullen zijn beschadigd, waaronder ook matrassen.


Assembleelid Claudie Sabajo (NDP) trekt aan de bel over de wateroverlast die Albina heeft getroffen vannacht. Door de zware regens en de springvloed is het water tot in woningen doorgedrongen. De mensen lijden enorme schade, zegt Sabajo in gesprek met Starnieuws.

De mensen hebben volgens het Assembleelid dringende hulp nodig. Door de lockdown zijn ook alle winkels gesloten. Matrassen drijven op het water, veel spullen zijn beschadigd. De mensen zijn in hun slaap overvallen door de vele regens en de springvloed.

Sabajo zegt dat onmiddellijk actie ondernomen moet worden. Nagegaan moet worden of trenzen niet dichtgeslibd zijn en opgehaald dienen te worden. Anjoemaraproject, Marijke dorp en het centrum stonden enkele uren blank. Het water trekt weer weg, maar de schade is groot.

De mensen hebben onder andere kleren en matrassen. Veel gezinnen zijn getroffen. Sabajo merkt op dat het meer voorkomt dat door zware buien en springvloed delen van Albina onder water lopen "maar zo erg was het niet eerder geweest". Zij verwacht dat gelijk actie wordt ondernomen. Het Assembleelid is ook bezig contact te maken met autoriteiten.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May