Rapper en acteur DMX overleden
09 Apr 2021, 14:18
foto
Earl Simmons bekend als DMX is overleden. Hij is 50 geworden. (Getty Images)


De Amerikaanse rapper en acteur DMX is op 50-jarige leeftijd overleden, vijf dagen nadat hij een hartaanval had gehad. De artiest, wiens echte naam Earl Simmons was, was op machines geplaatst die hem in leven hielden. Hij is overleden met zijn familie aan zijn zijde.

In een verklaring zei zijn familie dat hij "een krijger was die tot het einde vocht".

"Earl's muziek inspireerde talloze fans over de hele wereld en zijn iconische nalatenschap zal voor altijd voortleven."

DMX was een toonaangevende hiphopartiest die samenwerkte met artiesten als JAY-Z, Ja Rule en LL Cool J. Hij was ook te zien in films als Cradle 2 the Grave, Romeo Must Die en Exit Wounds.

Hij vocht jarenlang publiekelijk tegen drugsmisbruik en bracht verschillende periodes door in afkickklinieken.

Als vader van 15 kinderen heeft  hij gevangenisstraffen uitgezeten op beschuldigingen van onder meer dierenmishandeling, roekeloos rijden, drugsbezit en wapenbezit.

Volgens zijn familie stierf DMX vrijdag in het White Plains Hospital in White Plains, New York.
"Hij hield met heel zijn hart van zijn familie en we koesteren de tijd die we met hem doorbrachten", vervolgde hun verklaring. "We waarderen alle liefde en steun tijdens deze ongelooflijk moeilijke tijd.

"Respecteer alstublieft onze privacy terwijl we rouwen om het verlies van onze broer, vader, oom en de man die de wereld kende als DMX."

Rapper DMX was één van Amerika's meest succesvolle sterren van de eindjaren 1990 en 2000, wiens prestaties hem een ​​plaats in de muziekgeschiedenis opleverden toen hij de eerste artiest werd die zijn eerste vijf albums naar nummer één in de Billboard-hitlijsten zag gaan.

In de VS alleen werden 14 miljoen exemplaren verkocht, wat hem drie Grammy-nominaties opleverde. Parallel met zijn muziekcarrière genoot hij ook van zijn carrière als ster van blockbuster-actiefilms.

Het geheim van de muzikale kracht van DMX was zijn unieke vermogen om commercieel te zijn en tegelijkertijd zijn hardcore geloofwaardigheid intact te houden. Intensiteit en theatraliteit waren zijn handelsmerken, van zijn imposante gespierde en getatoeëerde lichaamsbouw tot de norsheid van zijn presentatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May