Directeur ziet graag militaire beveiliging dierentuin
29 Mar 2021, 02:47
foto


“Het is schandalig dat een hert van de dierentuin is vermoord”, zegt John Altenberg, directeur van de dierentuin. De ingewanden en de kop van het hert werden zaterdagmorgen gevonden, maar het resterende deel van het dier niet. Het is nog niet bekend wie het hert heeft afgeslacht en het vlees heeft weggenomen. Altenberg heeft graag dat de overheid inkomt met beveiliging desnoods militaire beveiliging bij de dierentuin die 11,5 hectare bos heeft.

Altenberg zegt dat de dierentuin alleen niet in staat is om het heel terrein te beveiligen. Hij had niet lang terug toen een beroving had plaatsgevonden waarbij twee bewakers van de zoo waren overvallen, reeds aan de president en first lady per schrijven gevraagd naar beveiliging. Eerder heeft hij ook dergelijke brieven gericht naar de overheid.

Volgens Altenberg is het bekend dat in de omgeving van de Cultuurtuinlaan trimmende personen worden overvallen. Daarom denkt hij dat met de beveiliging een oplossing kan worden gebracht om de plek veilig te maken. Hij heeft het voorstel dat het gebied kan worden gemaakt tot een park met beveiliging. Altenberg zegt dat hij voor het eerst meemaakt dat een dier op een dergelijke wijze is vermoord bij de dierentuin. Volgens hem gaat het om een savanne hert dat niemand kwaad deed.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April