Task Force 'Valutawet' van de baan
27 Mar 2021, 00:00
foto
Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning.


Er komt geen task force meer in de wijziging van de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 (Valutawet). Dit heeft minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning vrijdag meegedeeld in De Nationale Assemblee. Diverse Assembleeleden van oppositie en coalitie hebben aangegeven dat de Centrale Bank van Suriname (CBvS) wordt uitgehold met het in het leven roepen van een task force.

Assembleeleden hebben aangegeven dat een task force invallen kan doen bij bedrijven en in woningen. De minister merkte op dat het niet de bedoeling is om de bevolking een angstgevoel te bezorgen. Het is niet de bedoeling dat de task force tij en ontij invallen kon doen en mensen aanhouden. Het gaat om aanpakken van illegaliteit in de valutatransacties.

Met de wetswijziging wordt volgens de minister juist beoogd om rust en stabiliteit te creëren bij de bevolking. De bezorgdheid die er heerst, heeft de regering ter harte genomen. Achaibersing stelde dat de task force bedoeld was om illegale activiteiten op te sporen. Binnen het bestaande systeem zijn er andere mogelijkheden, zei de bewindsman. Hiermee worden de taken van de CBvS niet uitgehold. De bank is belast met toezicht op de financiële instellingen en daar wordt niet aan gekomen.

De regering heeft vrijdag vragen beantwoord die De Nationale Assemblee in de eerste ronde heeft gesteld. Komende week zal verder worden gegaan met de tweede ronde van het parlement.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May