Medeverdachten Adhin veroordeeld
24 Mar 2021, 00:47
foto


Rechter Duncan Nanhoe heeft Vijendra R. en Amin D., medeverdachten van ex-vicepresident (vp) Ashwin Adhin, dinsdag veroordeeld. Hij heeft Vijendra R. schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte en opzetheling en Amin D. aan de valsheid in geschrifte. Hun advocaat Maureen Nibte bevestigt dat de mannen met het vonnis op vrije voeten kwamen.
 
Nanhoe heeft Amin D. veroordeeld tot acht maanden celstraf waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. Hij heeft Vijendra R. in het tweede kanton gevonnist tot acht maanden celstraf waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. Nanhoe heeft hem in het derde kanton veroordeeld tot acht maanden celstraf waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Tegen Vijendra R. was in het derde kanton werd twaalf maanden celstraf geëist waarvan zeven voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. In het tweede kanton was twaalf maanden celstraf geëist waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Tegen Amin D. was twaalf maanden celstraf waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar geëist.

Vijendra R. werkte als hoofd van de Technische Dienst op het kabinet van de vicepresident en is tevens een neef van Adhin. Hij zei echter dat het werk heel zakelijk werd uitgevoerd voor ex-vp. Hij kreeg instructies van Adhin om meubilair af te schrijven wat hij ook heeft uitgevoerd. Ook Amin D., die hoofd was van de ICT-afdeling, zei dat hij opdrachten van de ex-vp heeft uitgevoerd door het opstellen van memo’s voor het afschrijven van apparatuur. De rechter vindt dat valse memo’s voor afschrijving van goederen zijn opgemaakt.
 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May