Enorm veel vervallen producten in winkels Brokopondo
23 Mar 2021, 17:32
foto
Vervallen goederen in winkels in ressort Sarakreek. Deze producten werden gewoon verkocht aan de bevolking.


De bestuursambtenaren van Brokopondo hebben in het afgelopen weekend te Sarakreek controlewerkzaamheden uitgevoerd in winkels. In de winkel in het dorp Lebidoti en de goudvelden zijn er veel vervallen producten aangetroffen. De goederen zijn ter plekke door de winkeliers vernietigd onder toeziend oog van de bestuursambtenaren.

In een winkel te Klaaskreek is een aantal vervallen producten, waaronder Amerikaanse kippenbouten, geleverd. De bouten zijn geleverd een week voordat deze zouden vervallen. "Dit is geen nieuw fenomeen in het district Brokopondo. De meeste leveranciers van de verschillende producten gebruiken het district als dumpplaats. Dit vanwege het feit dat 95% van de winkeliers in Brokopondo het Nederlands niet goed machtig is," zegt Freddy Linga, beleidscoördinator van Brokopondo aan Starnieuws.


Linga zegt dat hij als toenmalige districtssecretaris zijn stem hierover al had laten horen. Het probleem blijft zich echter herhalen. Districtscommissaris Ludwig Mendelzoon en zijn staf gaan met de Vliegende Brigade in contact treden om een structurele oplossing te vinden voor deze situatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May